top of page

OVER ONS

VOXX ACADEMIE is een werkplek voor al wie door goesting in het creëren van dingen en inspiratie gedreven wordt. Artistieke en artistiek-sociale projecten, workshops en lessen voor iedere leeftijd, zijn de media waarin literatuur, theater, muziek en performance elkaar met amuse ontmoeten. De academie is gelegen aan de rand van Brugge in een inspirerend stukje Tillegembos. De locatie bracht ons heimelijk op het idee dit project in het leven te roepen.

 

Focus op amusement en ontmoeting

De academie heeft de intentie om mensen op een laagdrempelige en ongedwongen manier samen te brengen. Amusement en ontmoeting zijn de dragers van het opzet. We nemen aan dat kunst- en cultuureducatie en sociaal-artistiek werk een fundamentele opdracht is binnen de samenleving.

Projectmatig en integraal

Lessen en workshops -  VOXX ACADEMIE wil een verhaal opbouwen door hard in te zetten op multidisciplinaire projecten. De focus ligt op schrijven, spreken, vertellen, zingen en muziek maken, zowel individueel als in groep. Beginners en gevorderden worden aangesproken. Aandacht en respect voor eigen inbreng en interesse zijn evident. 

Toon/luistermomenten en performances -  Met het oog op amusement, onderzoek, ontmoeting en debat gedurende de lessen en de workshops, werken we naar een toonmoment, een luistermoment of een performance toe. Tijdens open dagen, open ateliers, kleine voorstellingen of eenvoudige concerten gaan deze momenten door op onze eigen locatie of op verplaatsing. 

VOXX Pro - workshops en navormingen focussen zich op de professionelen die hunkeren naar intervisie, onderzoek, debat, kennis, methodiek of ontmoeting. Hiervoor zetten we de harde docentenkern in of nodigen we gastexperten uit. 

VOXX STUDIO -  VOXX STUDIO is naast een opnamestudio ook een muziekproductiestudio. Een idee of een concept wordt afgewerkt tot een artistiek product. Apparatuur, diensten en advies op het gebied van compositie, arrangement, uitvoering, muziekopname en productie van VOXX STUDIO, worden ter beschikking gesteld. De studio wordt ook intern op projectmatige wijze ingezet voor integrale projecten als radio, toonmomenten woord, luistermomenten koor... .

VOXX STUDIO biedt tevens workshops aan in de academie.

Het VOXX TEAM - bestaat uit een dynamische, gepassioneerde en gedreven pool aan hoger geschoolde acteurs, zangers, muzikanten, theatermakers, stem- en spraakcoaches en  stem- en spraaktherapeuten. 

bottom of page