top of page

Manuele Technieken in Stemtherapie // Vijfdaagse navorming voor logopedisten

Navorming in het kader van de Wereldstemdag 2021

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Manuele Technieken in Stemtherapie // Vijfdaagse navorming voor logopedisten
Manuele Technieken in Stemtherapie // Vijfdaagse navorming voor logopedisten

Waar en wanneer?

11 mrt 2021, 09:00 – 16 sep 2021, 17:00

VOXX Academie, Brugge, België

Wat?

In voorbereiding van de Wereldstemdag 2021 leek het ons tijd om een frisse en vernieuwende navorming te organiseren over manuele technieken in de stemtherapie. Ondertussen kennen we ze dan ook als standaard toepassing binnen de behandeling van functionele componenten van stem.

Goed nieuws: die innovatieve navorming hebben we gevonden! VOXX Academie slaat er deze keer de handen voor in elkaar met de Thomas More Hogeschool, docent en logopediste Annelies Labaere en logopedist Dirk Vanneste.

De navorming wil je een meer brede basis geven waarin een overzicht aan manuele technieken en methoden, specifiek gericht op de menselijke stem, aan bod komen. 

De focus ligt bijgevolg op een waaier aan gangbare visie en methodiek eerder dan op één specifieke methodiek. Je krijgt enerzijds een stevige en verdiepende theoretische basis om inzichtelijk te kunnen werken en anderzijds omvat de navorming een uitgebreid praktisch gedeelte waarbij je de technieken onder begeleiding inoefent.

Voor logopedisten die expertise hebben in andere domeinen dan stem maar waarin functionele componenten in het hoofd- en halsgebied evenzeer een rol spelen geven we graag een overzicht van de musculatuur die aan bod komt voor het geval je wenst aan te sluiten. Hierbij denken we aan de domeinen slikken en omft. 

Overzicht musculatuur(groepen): 

 • diepe nekspieren
 • bovenste rugspieren
 • thorax
 • onderste ribben en diafragma
 • temporomandibulair gewricht, masster en temporalis
 • constrictoren 
 • thyrohyoideus
 • cricothyroideus 
 • stylohyoideus, mylohyoideus, omohyoideus
 • geniohyoideus, hyoglossus, sternohyoideus
 • fascia voorste deel hals, schoudergordel scaleni, stylopharyngeus
 • proprioceptie 

De navorming bestaat uit twee modules van telkens twee opeenvolgende dagen. Daarna volgt nog de terugkomdag. De periodes tussenin de modules en de terugkomdag zijn van belang voor individuele oefening van wat aan bod kwam a.d.h.v. enkele opdrachten.

DOCENTEN

Dirk Vanneste, logopedist 

Annelies Labaere, docent Logopedie en Audiologie Thomas More en logopedist 

DOELGROEP

Logopedisten met ervaring in het behandelen van stemproblemen

Geïnteresseerde logopedisten met expertise in slikken en/of omf

PRAKTISCH

Data | do 6 mei 2021, vrij 7 mei 2021, do 2 sep 2021, vrij 3 sep 2021 en terugkomdag nog te bepalen.

Uur   |  9.00 - 17.00 uur 

Inschrijvingsgeld | € 800 (incl. broodjeslunch)

Locatie | nog te bepalen

Maximale groepsgrootte | 20 

Meebrengen: vermelde beschermmaterialen 

Attest van deelname voorzien op de laatste dag van de workshop-reeks

Deel dit evenement

Vakantiekampen brugge  theater muziek zingen musical 

Theaterkamp

Zangkamp

Muziekkamp

Brugge

VOXX vakantiekampen

 

Zin om te fantaseren, improviseren, zingen, acteren en om op het einde van een week vol gekke dingen de pannen van het dak te performen tijdens een toonmoment voor een echt publiek? Of heb je het meer voor het werk achter de schermen zoals filmpjes en muziek maken, verhalen bedenken of een stukje theater regisseren? Het kan! 

De VOXX VAKANTIEKAMPEN zijn creatieve vakantiekampen en beogen een inspirerend verhaal waarin de allerkleinsten op ongedwongen wijze meegesleept worden. De kinderen worden als het ware ondergedompeld in een kunstbad, op zoek naar hun interesses, tijdens een week vol amusement en plezier. 

 

Jongerenkamp 

Vakantiekamp jongeren

Musicalkamp

Toneelkamp

Brugge

Het Theater- en Muzieklab is een VOXX ZOMERKAMP BRUGGE  voor kinderen van 8 tot 12 jaar en de PERFORMANCESTUDIO is een artistiek vakantiekamp en kunstkamp  voor jongvolwassen en jongeren en lopen van maandag 6 juli 2020 t.e.m. vrijdag 10 juli 2020, maandag 13 juli 2020 t.e.m. vrijdag 17 juli 2020 of van maandag 24 aug 2020 tot en met vrijdag 28 aug 2020 telkens van 9u30 tot 16u30. De stage werkt naar een toonmoment toe dat doorgaat op vrijdag om 16u30. Er is geen voorkennis vereist. Het materiaal is voorhanden en is inbegrepen in het tarief voor inschrijving. Lunchpakketten kunnen ter plaatse opgegeten worden en water wordt voorzien. 

De docenten zijn ervaren en gediplomeerde regisseurs, acteurs, theatermakers, stemcoaches en muzikanten.

bottom of page