top of page

Kinesiotaping // Elastic Therapeutic Taping bij Hoofd-, Nek- en Orofaciale aandoeningen (ETT-HNO)

Tweedaagse Workshop in het kader van de Werelddag van de Stem.

Kinesiotaping // Elastic Therapeutic Taping bij Hoofd-, Nek- en Orofaciale aandoeningen (ETT-HNO)
Kinesiotaping // Elastic Therapeutic Taping bij Hoofd-, Nek- en Orofaciale aandoeningen (ETT-HNO)

Waar en wanneer?

Het tijdstip wordt later bepaald

Sint-Andriesdreef 22, Sint-Andriesdreef 22, 8200 Brugge, België

Wat?

KINESIOTAPING voor logopedisten

In de tweedaagse workshop wordt u ondergedompeld in een kinesiotapingbad waarin er kennis wordt genomen van zowel klassieke als nieuwe tape-applicaties. ETT-HNO is geschikt als therapeutische ondersteuning in de dagelijkse praktijk.

Tape kan worden ingezet bij het behandelen van:

● Pijn, zwelling, trauma

● Functionele krachtproblemen

● Hyper- en hypotonie 

● Bewegingsbeperking

● Pulmonaire dysfunctie

● Dysfunctie van neurologische aard

Logopedische domeinen

● Stem: sprekers/zangers

● Spraak 

● OMFT

● Slikken

    ... al dan niet van neurologische aard.

U maakt kennis met de mogelijkheden van Elastisch Therapeutisch Kinesio/Medical Taping bij kinderen en volwassenen. Evidentie van de effecten van ETT-HNO alsook de bestaande en nieuwe hypothesen worden besproken en kritisch bekeken.

Verschillende casussen worden praktisch toegelicht. In het ​eerste deel​ komt de theoretische onderbouw, anatomie en fysiologie, huid, dermatomen, fascie, indicaties/contra-indicaties en de theorie van de basistechnieken aan bod.

In het ​tweede deel​ volgt de praktijk. Dat betreft de verschillende technieken voor behandeling van neurologische, post-traumatische en pijnklachten bij de bovenste extremiteiten. Het ​derde deel​ focust zich op het aangezicht, de nek en de hals. Tenslotte gaat het ​vierde deel​ over specifieke applicaties zoals S-tape, T-tape, OO-tape, Lip-tape en dysfagie-tape.

U wordt uitgenodigd om een kijkje te nemen op de Facebookgroep ETT-HNO Elastic Therapeutic Taping in Head, Neck and Orofacial Disorders.

OPMERKINGEN

● Cursisten brengen een schaar, pincet, kleine spiegel en eigen badlaken/mat mee.

● Geen lotion of olie op de huid aanbrengen op de cursusdagen. 

DOCENT

Esther de Ru

Kinderfysiotherapeut, OMT, NDT-Mueller prelogopedia, Vojta Sensory-Motor Therapy, Kaaktherapie. Scholing is ontwikkeld in samenwerking met Helma Kaspers, orofacial myologist en fysiotherapeute

PRAKTISCH

Prijs en inschrijving (beperkt aantal plaatsen) €420, uiterste inschrijfdatum: te bepalen

Deelnamecertificaat wordt aangeleverd op de tweede dag van de tweedaagse 

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauze inbegrepen

WANNEER

te bepalen

WAAR

Brugge, locatie-adres nader te bepalen (afhankelijk van aantal personen)

Deel dit evenement

Vakantiekampen brugge  theater muziek zingen musical 

Theaterkamp

Zangkamp

Muziekkamp

Brugge

VOXX vakantiekampen

 

Zin om te fantaseren, improviseren, zingen, acteren en om op het einde van een week vol gekke dingen de pannen van het dak te performen tijdens een toonmoment voor een echt publiek? Of heb je het meer voor het werk achter de schermen zoals filmpjes en muziek maken, verhalen bedenken of een stukje theater regisseren? Het kan! 

De VOXX VAKANTIEKAMPEN zijn creatieve vakantiekampen en beogen een inspirerend verhaal waarin de allerkleinsten op ongedwongen wijze meegesleept worden. De kinderen worden als het ware ondergedompeld in een kunstbad, op zoek naar hun interesses, tijdens een week vol amusement en plezier. 

 

Jongerenkamp 

Vakantiekamp jongeren

Musicalkamp

Toneelkamp

Brugge

Het Theater- en Muzieklab is een VOXX ZOMERKAMP BRUGGE  voor kinderen van 8 tot 12 jaar en de PERFORMANCESTUDIO is een artistiek vakantiekamp en kunstkamp  voor jongvolwassen en jongeren en lopen van maandag 6 juli 2020 t.e.m. vrijdag 10 juli 2020, maandag 13 juli 2020 t.e.m. vrijdag 17 juli 2020 of van maandag 24 aug 2020 tot en met vrijdag 28 aug 2020 telkens van 9u30 tot 16u30. De stage werkt naar een toonmoment toe dat doorgaat op vrijdag om 16u30. Er is geen voorkennis vereist. Het materiaal is voorhanden en is inbegrepen in het tarief voor inschrijving. Lunchpakketten kunnen ter plaatse opgegeten worden en water wordt voorzien. 

De docenten zijn ervaren en gediplomeerde regisseurs, acteurs, theatermakers, stemcoaches en muzikanten.

bottom of page