theaterstudio

 12+ 

woensdag 16.00u - 17.00u

Je wilt je te pletter amuseren, improviseren, fantaseren en artistiek experimenteren? Je bent een podiumbeest en bent gedreven door passie voor spreken, spel, tekst, verhaal en theater? In de THEATERSTUDIO creëer je bloedeigen projecten, verslind je vele teksten en tekstgenres, schrijf je voor en over theater en speel je de pannen van het dak in toonmomenten en performances. 

 

De THEATERSTUDIO wil jongeren artistiek inspireren binnen een brede culturele vorming en met passie voor creatie. 

 

 

STUDIO'S zijn lessenreeksen die bedoeld zijn voor jongeren van 12 tot 16 jaar en lopen over een volledig schooljaar.  Instappen kan in september of in januari. Er is geen les in de schoolvakanties. Er is geen voorkennis vereist. STUDIO's en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat. De docenten zijn ervaren en gediplomeerde regisseurs, acteurs, theatermakers, stemcoaches en muzikanten.

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485

PERFORMANCESTUDIO 12+

woensdag 17.00u - 18.00u

De PERFORMANCESTUDIO is bedoeld voor wie de theatergrenzen wil overschrijden. In deze lessenreeks kom je in aanraking met uiteenlopende theater- en performanceconcepten die ruimte creëren om te flirten met andere kunstvormen als literatuur, muziek, beeldende kunst, film ... . Het werkproces richt zich op een project binnen het theatermedium waarin verschillende (spreek)contexten en artistieke vaardigheden als schrijven, improvisatie, poëzie, spreken, theater, muziek, radio, studiowerk, beweging, vertelling of beeldende goesting geïntegreerd worden. Alles kan! Na intensieve verdieping in oude en nieuwe theatergenres, improvisatietraining, amusement, onderzoek en debat , expressieve en stemtraining ga je individueel en in groep aan de slag met verschillende media. Zin om met je artistieke creativiteit buiten de lijnen van theatrale traditie te kleuren? Dan is de PERFORMANCESTUDIO voor jou!

 

STUDIO'S zijn lessenreeksen voor jongeren van 12 tot 16 jaar die lopen over een volledig schooljaar. Instappen kan in september of in januari. Er is geen les in de schoolvakanties. Er is geen voorkennis vereist. STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat. 

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485

SPEECHLAB

12+

woensdag 18.00u - 19.00u

Spreken kan je leren! Spreken, spraak, tussentaal, dialect, stem, articulatie, Standaardtaal, uitspraak, dictie ... . Hoe zit dat nu?

Het SPEECHLAB is een lessenreeks die een verbale vorming omvat waarin de eigen spraak- en stemvaardigheid intensief worden getraind en aangescherpt. Resonans, spreekdynamiek, articulatie in Standaardtaal, gehoorvorming, adem, en spraakverstaanbaarheid zijn termen die je in het spreeklaboratorium onderzoekt en aan den lijve ervaart in intensieve oefeningen. 

Dit LAB is een lessenreeks voor jongeren van 12 tot 16 jaar en is een interessante aanvulling op de STUDIO'S. De reeks loopt over een volledig schooljaar. Instappen kan in september of in januari. Er is geen voorkennis vereist. STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat. Er is geen les tijdens de schoolvakanties. De docenten zijn ervaren en gediplomeerde regisseurs, acteurs, theatermakers, stemcoaches, producers of muzikanten.

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485
IMG_7221.jpg

ZANGstudio

12+ & volwasseneN

op afspraak,individ. of duoles

Zingen kan je leren! Dat is de filosofie waarmee we aan de slag gaan! Je wil pop-, rock-, soul- of jazz-songs uit je stembanden halen maar hoe doe je dat? Of hoe scherp je je songskills aan?

 

In de ZANGSTUDIO nemen we zangers individueel of per duo mee in een breed vocaal en muzikaal verhaal waarin amusement, performance, creatie, culturele vorming, analyse en muzikale passie de drijfveren zijn voor de praktijk. 

Via zangles met een conceptmatige aanpak waarin improvisatie, ear-training, proeven van arranging en composing, schrijven van eigen tekst en liedstructuur, begeleiding in het uitbouwen van repertoire en gezond stemgebruik, trachten we de zanglessen extra schwung te geven. Performances, toonmomenten en studio-opname maken het echt af! 

 

Lesinhoud en methodiek:

 

 • ontwikkeling van een gezonde stem en stemhygiëne; 

 • core-training: spreek- zang- en ademhalingstechniek;

 • ontwikkelen eigen sound: resonantie, tessituur, effect, radiofonie;

 • begeleiding in repertoire en muziekgenre;

 • podiumprésence, performance en zelfvertrouwen;

 • microfoontechniek en studiozang;

 • songwriting, muziektheorie, compositie en arrangement;

 • gehoortraining en harmonie;

 • toonmoment/studio-opname;

 • voorbereiding toelatingsproef of opmaak portfolio mogelijk 

 • stemyoga;

 • dokter VOXX: het expertenteam stemcoaching waakt over uw stemgezondheid en stuurt bij waar nodig

 • conceptgerichte en brede aanpak: toegepaste aanpak waarin core-training, theorie, genre, performance, studiotraining en repertoire samensmelten. Het proces werkt naar een toon/hoormoment en naar studiowerk toe;

 • methodiek: eigen methodiek gebaseerd op ervaring en expertise met insteek van Coblenzer, CVT, Lax Vox, practice en evidence-based, ... . 

 

De ZANGSTUDIO is een lessenreeks voor jong geweld of volwassenen die lopen over een volledig schooljaar. Dat kan individueel of per duo. Er is geen les in de schoolvakanties. Er is geen voorkennis vereist. STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat. De docenten zijn actieve, ervaren en hoger gediplomeerde regisseurs, acteurs, theatermakers, stemcoaches, producers of muzikanten. 

 

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485

© 2018 VOXX Academie.