voicelab stemtraining 

18+ 

maandag 18u30 - 20u30 

Stemvermoeidheid, beperkte luidheid, uitval van hoge tonen, weinig bereik, heesheid en keelpijn. Leerkrachten, advocaten, telefonisten, acteurs, zangers, militairen ..., de lijst van spreekberoepen is lang. Het VOICELAB STEMTRAINING wil dit grondig aanpakken. 

 

De workshops omvatten een intensieve verbale training waarin de eigen stemvaardigheid wordt getraind, gedrild, onderzocht en aangescherpt. Stemkwaliteit, draagkracht, spreekcomfort, adem, radiofone stemmen, timbre en toonhoogte zijn termen die je in het spreeklaboratorium onderzoekt en oefent. De workshops zijn praktisch gericht. Je gaat aan de slag met zinnen, teksten en spontaan spreken. Je krijgt feedback van de docent en van je peers. Zo kan je jouw stemcompetenties optimaal finetunen.  

 

Het VOICELAB is niet louter gericht op beroepssprekers of op wie veel moet praten, maar ook op wie de eigen stem- en spraakvaardigheid gewoon wil aanscherpen. 

Dit VOICELAB is een reeks workshops voor volwassenen die loopt van

11 maart t.e.m. 29 april 2019 en bestaat uit vijf (wekelijkse) momenten die telkens op maandag van 18u30u tot 20.30u doorgaan. Het materiaal wordt voorzien en is ook inbegrepen in de prijs. 

Samen met de stem- en spraakcoaches en de woorddocenten waken we over de gezondheid van uw stem en spraak. Bij specifieke bekommernissen kan u terecht bij DOKTER VOXX. Dat is een team van (post)gegradueerde experten (medisch en pedagogisch) die de gezondheid van uw stem of spraak eenvoudig kunnen screenen.

 

De docenten zijn hoger gediplomeerde en ervaren vocologen. stem- zang- en spraakcoaches, regisseurs, theatermakers, acteurs, producers, paramedici en muzikanten. Er is geen voorkennis vereist.  STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat.

 

Tarieven volledige reeks: €190

Locatie: hoofdgebouw VOXX Academie

Bij inschrijving gaat u akkoord met de geldende voorwaarden vermeld in de FAQ.

Klik hier voor meer info over inschrijving. 

38665136_960290127488112_510061710676485
 • facebook voxx academie
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

SPEEchlab articulatie 18+ 

maandag 18u30 - 20.30u

Spreken, tussentaal, dialect, articulatie, Standaardtaal, uitspraak, dictie ... . 

Hoe zit dat nu?

Het SPEECHLAB ARTICULATIE focust zich op een intensieve verbale training waarin de eigen spraakvaardigheid binnenstebuiten wordt gekeerd, onderzocht en aangescherpt. Articulatie in Standaardtaal, pittigheid, tempo, spreekwelbevinden, en spraakverstaanbaarheid zijn termen die je in het spreeklaboratorium onderzoekt en oefent. 

 

Dit SPEECHLAB  is niet louter gericht op beroepssprekers of op wie veel moet praten, maar ook op wie de eigen spraakvaardigheid gewoon wil aanscherpen. 

 

Het SPEECHLAB is een reeks workshops voor volwassenen die loopt van

28 januari 2019 t.e.m. 25 februari 2019 en bestaat uit vijf (wekelijkse) momenten die telkens op maandag van 18u30u tot 20.30u doorgaan. Het materiaal wordt voorzien en is ook inbegrepen in de prijs. 

De docenten zijn hoger gediplomeerde en ervaren vocologen. stem- zang- en spraakcoaches, regisseurs, theatermakers, acteurs, producers, paramedici en muzikanten. Er is geen voorkennis vereist.  

 

Samen met de stem- en spraakcoaches en de woorddocenten waken we over de gezondheid van uw stem en spraak. Bij specifieke bekommernissen kan u terecht bij  DOKTER VOXX. Dat is een team van (post)gegradueerde experten (medisch en pedagogisch) die de gezondheid van uw stem of spraak eenvoudig kunnen screenen.

STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat.

 

Tarieven volledige reeks: €190

Locatie: hoofdgebouw VOXX Academie

Bij inschrijving gaat u akkoord met de geldende voorwaarden vermeld in de FAQ.

Klik hier voor meer info over inschrijving.

38665136_960290127488112_510061710676485
 • Black Facebook Icon
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

theaterstudio

& performance 18 +

vrijdag 18.30u - 20.30u

Al eerder de wens gehad om verhalen te ontrafelen en te verdraaien om ze later opnieuw op een bijzondere manier te verenigen? Of om verschillende kunstdisciplines achteloos door elkaar te gooien? Kortom: om zelfstandig een toonmoment te creëren met de focus op maken en op spelplezier.

 

Zowel tekst als improvisatie kunnen in fascinerend, amusant, aangrijpend en magisch theater resulteren. 

Je eigen vaardigheden en ideeën genieten alle aandacht in een behaaglijke en inspirerende omgeving. We beginnen met technische trainingen waarin je vooral bewust wordt van ruimte, stem, spraak en lichaam. Al doende krijg je inzicht in verschillende spel- en theatervormen.  Je traint acceptatie, dynamiek, monoloog, dialoog, speelgenres, samenspel, focus, eerlijk en overtuigend spel, ... . Door intensieve coaching, (peer-) evaluatie en directe feedback scherp je je spel- en observatievaardigheid aan. In het theaterlaboratorium bouw je je kennis van het repertoire uit, doe je aan tekstanalyse en bewerk je tekst om er bijgevolg mee te spelen. Stapsgewijs bouwen we aan een toonmoment, performance, desnoods een opera of wat dan ook… . 

De THEATERSTUDIO is een reeks workshops voor volwassenen die loopt van

1 februari 2019 t.e.m. 10 mei 2019 en bestaat uit wekelijkse momenten die telkens op vrijdag van 18u30u tot 20.30u doorgaan. Het materiaal wordt voorzien en is ook inbegrepen in de prijs. 

Er is geen les in de schoolvakanties. Er is geen voorkennis vereist. STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat.

De docenten zijn hoger gediplomeerde en ervaren vocologen. stem- zang- en spraakcoaches, regisseurs, theatermakers, acteurs, producers, paramedici en muzikanten.

Locatie: hoofdgebouw VOXX Academie

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485
 • Black Facebook Icon
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

VOICELAB: stemyoga

18+

zaterdag 10.30u - 12.00u

Stress, vermoeidheid en weinig adem. Deze drie musketiers zijn verantwoordelijk voor stemvermoeidheid en stemlast. Heesheid, nek- en schouderklachten, keelpijn en weinig draagkracht zijn gekende en logische gevolgen. Al te vaak zoeken we naar oplossingen die zich focussen op een geïsoleerd element van het spreekapparaat. We nemen aan dat samenwerking tussen logopedie, osteopathie, artistieke docenten en artsen noodzakelijk is. Het VOICELAB STEMYOGA wil dan ook de brug leggen tussen de disciplines door inzicht en oefening te beogen in reflexmatige ademhaling, stemgeving en spraak. Basisoefeningen uit de Hatha Yoga en de Nada Yoga alsook noodzakelijke inzichten in anatomie en fysiologie van de stem, werden zorgvuldig geselecteerd om spanning los te maken en het energiepijl te bevorderen om zo weer vrij te kunnen zingen en spreken.

 

Het VOICELAB is niet louter voor beroepssprekers/zangers of voor wie veel moet spreken/zingen. Er is geen vereiste voorkennis. STEMYOGA wordt buiten op onze locatie gedoceerd; in een rustgevend stukje privé bos. Graag vragen we om je hier dan ook op te voorzien. Ook wil dat zeggen dat dit LAB weersafhankelijk is. We laten je tijdig weten of de workshops al of niet doorgaat. Materiaal: losse broek, flesje water en yogamat. 

Dit VOICELAB  is een cursus bestaande uit een reeks workshops voor volwassenen. De workshops worden tweemaal georganiseerd  Een eerste reeks loopt van 14 januari 2019 t.e.m. 21 januari 2019 en bestaat uit drie momenten die doorgaan op maandag en donderdag van 19.00u tot 21.00u. Het materiaal wordt voorzien en is ook inbegrepen in de prijs. 

LABS en STUDIO'S kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat. De docenten zijn ervaren en hoger gediplomeerde regisseurs, acteurs, theatermakers, stem- en spraakcoaches, producers, (para)medici of muzikanten.

 

Tarieven volledige reeks: €85

Locatie: hoofdgebouw VOXX Academie

Bij inschrijving gaat u akkoord met de geldende voorwaarden vermeld in de FAQ.

Klik hier voor meer info over inschrijving. 

38665136_960290127488112_510061710676485
 • facebook voxx academie
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

SPEechlab presenteren & storytelling 18+ 

dinsdag 18u30 - 20u30

Geef je nu uitleg tijdens seminaries, vergaderingen of je doet podiumwerk, dan wil je dat het publiek luistert en dat je verhaal ook blijft hangen. 

 

Goed nieuws! Presenteren kan je leren! Het is zelfs zo dat aanleg en charisma geen garantie geven voor een geslaagde presentatie. Alleen oefening is de weg naar een boeiende en overtuigende presentatie. Een degelijk geschreven voorbereiding waarin de doelen, een realistische timing, het doelpubliek en de verhaalstructuur duidelijk zijn vastgelegd is een eerste stap. Spreek- en stemtechnieken, boeiend en geloofwaardig een verhaal vertellen, podiumprésence, kennis van valkuilen en humor maken ongetwijfeld deel uit van the whole presentatie-shabam! Media zijn mogelijks visueel ondersteunend voor je presentatie. Die komen hier niet aan bod. De focus ligt op de (non-)verbale vaardigheid. 

 

Practice based

De presentatietechnieken krijg je pas echt onder de knie door ze intensief te trainen. We baseren de training op jouw input waardoor de presentatietechnieken onmiddellijk toepasbaar zijn binnen je spreekcontext. Ook tijdens de workshops geef je presentaties die inhoudelijk gerelateerd zijn aan jouw spreeksituatie(s). Je krijgt directe feedback van de docent en je peers. Zo kan je dadelijk aan de slag met het finetunen van je presentatie. 

Dit VOICELAB is een reeks workshops voor volwassenen die loopt van

29 januari t.e.m. 26 februari 2019 en bestaat uit vijf (wekelijkse) momenten die telkens op dinsdag van 18u30u tot 20.30u doorgaan. Het materiaal wordt voorzien en is ook inbegrepen in de prijs. 

Samen met de stem- en spraakcoaches en de woorddocenten waken we over de gezondheid van uw stem en spraak. Bij specifieke bekommernissen kan u terecht bij DOKTER VOXX. Dat is een team van gegradueerde experten (medisch en pedagogisch) die de gezondheid van uw stem of spraak eenvoudig kunnen screenen.

 

De docenten zijn hoger gediplomeerde en ervaren vocologen. stem- zang- en spraakcoaches, regisseurs, theatermakers, acteurs, producers, paramedici en muzikanten. Er is geen voorkennis vereist. STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat.

In-company training is mogelijk

Tarieven volledige reeks: €190

Locatie: hoofdgebouw VOXX Academie

Bij inschrijving gaat u akkoord met de geldende voorwaarden vermeld in de FAQ.

Klik hier voor meer info over inschrijving.

38665136_960290127488112_510061710676485
 • facebook voxx academie
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

© 2018 VOXX Academie.