ZANGstudio optie zang

12+ & 18+

Op afspraak

Zingen kan je leren! Dat is de filosofie waarmee we aan de slag gaan! Je wil pop-, rock-, soul- of jazz-songs uit je stembanden halen maar hoe doe je dat? Of hoe scherp je je songskills aan?

 

In de ZANGSTUDIO nemen we zangers individueel of per duo mee in een breed vocaal en muzikaal verhaal waarin amusement, performance, creatie, culturele vorming, analyse en muzikale passie de drijfveren zijn voor de praktijk. 

Via zangles met een conceptmatige aanpak waarin improvisatie, ear-training, proeven van arranging en composing, schrijven van eigen tekst en liedstructuur, begeleiding in het uitbouwen van repertoire en gezond stemgebruik, trachten we de zanglessen extra schwung te geven. Performances, toonmomenten en studio-opname maken het echt af! 

 

Lesinhoud en methodiek:

 

 • ontwikkeling van een gezonde stem en stemhygiëne; 

 • core-training: spreek- zang- en ademhalingstechniek;

 • ontwikkelen eigen sound: resonantie, tessituur, effect, radiofonie;

 • begeleiding in repertoire en muziekgenre;

 • podiumprésence, performance en zelfvertrouwen;

 • microfoontechniek en studiozang;

 • songwriting, muziektheorie, compositie en arrangement;

 • gehoortraining en harmonie;

 • toonmoment/studio-opname;

 • voorbereiding toelatingsproef of opmaak portfolio mogelijk 

 • stemyoga;

 • dokter VOXX: het expertenteam stemcoaching waakt over uw stemgezondheid en stuurt bij waar nodig

 • conceptgerichte en brede aanpak: toegepaste aanpak waarin core-training, theorie, genre, performance, studiotraining en repertoire samensmelten. Het proces werkt naar een toon/hoormoment en naar studiowerk toe;

 • methodiek: eigen methodiek gebaseerd op ervaring en expertise met insteek van Coblenzer, CVT, Lax Vox, practice en evidence-based, ... . 

 

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485
 • facebook voxx academie
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

SOUNDlab songwriting 

18 +

maandag 18u30 - 20u30 

Een eigen nummer schrijven? Hoe begin je eraan?!? Ook wanneer je je eigen liedjes schrijft wil je dat het publiek luistert en geraakt wordt door je teksten en melodieën. Een eerste idee opbouwen tot een volwaardige song is ongetwijfeld een buitengewoon boeiende  belevenis. 

In dit SOUNDLAB nemen we je mee op een parcours waarin inspiratie, song, liedstructuur, ritme, hooks, sound, verhaal, muziekgenre en eigen unieke style je muzikale honger kunnen verzadigen.

De docent is je coach en geeft je individuele feedback en tools om je song verder uit te werken tot een unieke en spetterende klepper.

Je wenst je song ook op te nemen in de studio? Het SOUBNDLAB optie Songwriting en Productie werkt het idee echt af tot een afgewerkt, artistiek project.

Dit SOUNDLAB is een reeks workshops voor volwassenen die loopt van

12 maart t.e.m. 23 april 2019 en bestaat uit vijf (wekelijkse) momenten die telkens op dinsdag van 18u30u tot 20.30u doorgaanEr is geen les in de schoolvakanties. Er is geen voorkennis vereist. Het materiaal wordt voorzien en is ook inbegrepen in de prijs. 

 

De docenten zijn hoger gediplomeerde en ervaren vocologen. stem- zang- en spraakcoaches, regisseurs, theatermakers, acteurs, producers, paramedici en muzikanten. Voor dit LAB werken de vocal coach en de producer samen. Er is geen voorkennis vereist. Het materiaal wordt voorzien en is inbegrepen in het lesgeld. 

 

STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat.

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485
 • facebook voxx academie
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

SOUNDlab songwriting & muziekproductie 18 +

dinsdag 18u30 - 20u30

Van idee tot afgewerkte demo! Heb je een verdrongen verlangen om een eigen song uit te schrijven en te producen? Hoe begin je hier nu aan? 

In de workshopreeks SONGWRITING schrijf je je eigen nummer om vervolgens samen met de producer en de vocaal coach naar de studio te trekken voor de opname van je song. Met een bloedeigen, afgemixte demo ga je huiswaarts! 

 

Een eerste idee opbouwen tot een volwaardige song is ongetwijfeld een buitengewoon boeiende  belevenis. We nemen je mee op een parcours waarin song, liedstructuur, ritme, hooks, sound, verhaal, arranging, composing, productie en een eigen unieke sound je muzikale honger kunnen verzadigen.  

 

Dit SOUNDLAB is een reeks workshops voor volwassenen die loopt van

12 maart 2019 t.e.m. 23 mei 2019 en bestaat uit wekelijkse momenten die telkens op dinsdag van 18u30u tot 20.30u doorgaan. Het materiaal wordt voorzien en is ook inbegrepen in de prijs. 

De opnametijd is afhankelijk van hoe het productieproces is opgebouwd. Dit LAB omvat de lessen songwriting en een afgewerkte, vocale studio-opname op instrumentale versie. De datum voor opname leg je samen met de producer vast. Voor een totaalproductie van een idee of een concept doen we graag een voorstel op maat. Neem hiervoor contact op. 

Er is geen les in de schoolvakanties. Er is geen voorkennis vereist. STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat.

De docenten zijn hoger gediplomeerde en ervaren stem- zang- en spraakcoaches, regisseurs, theatermakers, acteurs, producers, paramedici en muzikanten. 

Samen met het vocale team waken we over de gezondheid van uw stem. Bij bekommernissen kan u terecht bij DOKTER VOXX. Dat is een team van (post)gegradueerde paramedici die de gezondheid van uw stem of spraak eenvoudig kunnen screenen.

STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat.

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485
 • facebook voxx academie
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

VOICELAB: stemyoga

18+

zaterdag 10.30u - 12.00u

Stress, vermoeidheid en weinig adem. Deze drie musketiers zijn verantwoordelijk voor stemvermoeidheid en stemlast. Heesheid, nek- en schouderklachten, keelpijn en weinig draagkracht zijn gekende en logische gevolgen. Al te vaak zoeken we naar oplossingen die zich focussen op een geïsoleerd element van het spreekapparaat. We nemen aan dat samenwerking tussen logopedie, osteopathie, artistieke docenten en artsen noodzakelijk is. Het VOICELAB STEMYOGA wil dan ook de brug leggen tussen de disciplines door inzicht en oefening te beogen in reflexmatige ademhaling, stemgeving en spraak. Basisoefeningen uit de Hatha Yoga en de Nada Yoga alsook noodzakelijke inzichten in anatomie en fysiologie van de stem, werden zorgvuldig geselecteerd om spanning los te maken en het energiepijl te bevorderen om zo weer vrij te kunnen zingen en spreken.

 

Het VOICELAB is niet louter voor beroepssprekers/zangers of voor wie veel moet spreken/zingen. Er is geen vereiste voorkennis. STEMYOGA wordt buiten op onze locatie gedoceerd; in een rustgevend stukje privé bos. Graag vragen we om je hier dan ook op te voorzien. Ook wil dat zeggen dat dit LAB weersafhankelijk is. We laten je tijdig weten of de workshops al of niet doorgaat. Materiaal: losse broek, flesje water en yogamat. 

Dit VOICELAB  is een cursus bestaande uit een reeks van 3 workshops voor volwassenen. De workshops worden tweemaal georganiseerd  Een eerste reeks loopt van 12 januari 2019 t.e.m. 26 januari 2019 en bestaat uit drie momenten die doorgaan op zaterdag van 10u30 tot 12.00u. We vragen om uw yogamat mee te brengen. 

LABS en STUDIO'S kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat. De docenten zijn ervaren en hoger gediplomeerde regisseurs, acteurs, theatermakers, stem- en spraakcoaches, producers, (para)medici of muzikanten.

 

Tarieven volledige reeks: €85 

Locatie: hoofdgebouw VOXX Academie

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485
 • facebook voxx academie
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

voicelab stemtraining 

18+ 

maandag 18u30 - 20u30 

Stemvermoeidheid, beperkte luidheid, uitval van hoge tonen, weinig bereik, heesheid en keelpijn. Leerkrachten, advocaten, telefonisten, acteurs, zangers, militairen ..., de lijst van spreekberoepen is lang. Het VOICELAB STEMTRAINING wil dit grondig aanpakken. 

 

De workshops omvatten een intensieve verbale training waarin de eigen stemvaardigheid wordt getraind, gedrild, onderzocht en aangescherpt. Stemkwaliteit, draagkracht, spreekcomfort, adem, radiofone stemmen, timbre en toonhoogte zijn termen die je in het spreeklaboratorium onderzoekt en oefent. De workshops zijn praktisch gericht. Je gaat aan de slag met zinnen, teksten en spontaan spreken. Je krijgt feedback van de docent en van je peers. Zo kan je jouw stemcompetenties optimaal finetunen.  

 

Het VOICELAB is niet louter gericht op beroepssprekers of op wie veel moet praten, maar ook op wie gewoon de eigen stem- en spraakvaardigheid wil aanscherpen. 

Dit VOICELAB is een reeks workshops voor volwassenen die loopt van

11 maart t.e.m. 29 april 2019 en bestaat uit vijf (wekelijkse) momenten die telkens op maandag van 18u30u tot 20.30u doorgaan. Het materiaal wordt voorzien en is ook inbegrepen in de prijs. 

Samen met de stem- en spraakcoaches en de woorddocenten waken we over de gezondheid van uw stem en spraak. Bij specifieke bekommernissen kan u terecht bij DOKTER VOXX. Dat is een team van (post)gegradueerde experten (medisch en pedagogisch) die de gezondheid van uw stem of spraak eenvoudig kunnen screenen.

 

De docenten zijn hoger gediplomeerde en ervaren vocologen. stem- zang- en spraakcoaches, regisseurs, theatermakers, acteurs, producers, paramedici en muzikanten. Er is geen voorkennis vereist.  STUDIO'S en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat.

Tarieven volledige reeks: €190

 Locatie: hoofdgebouw VOXX Academie

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485
 • facebook voxx academie
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

Zangstudio pop- en soulkoor 18 +

donderdag 18u30 - 20u30

' We'll be jamming till the morninglight!' Zin in muziek, samenzang en amusement? Al een tijd aan de twijfel om er een gedacht van te maken om je longen uit je lijf te zingen? Nu maken we daar komaf mee! Spring in ons POP- EN SOULCAFE! Geen drempels, geen vereiste (theoretische) voorkennis, geen opgelegde songs of andere muzikale beperkingen: het POP-EN SOULKOOR nodigt je in elk geval met veel goesting uit om mee te jammen in een open sfeer. 

 

Binnen de muziekgenres pop, soul en jazz (al dan niet eigen repertoire) onderzoek je de eigen vocale capaciteiten en die van de groep. Improvisatie, harmonie, interpretatie, ritme, melodie, gehoorvorming en stemvaardigheid leggen de basis voor de ontwikkeling van een performance, een luistermoment of een eenvoudig concert. Misschien heb je zin om mee te werken aan een integraal project of toonmoment waarin disciplines als bijvoorbeeld theater, studiowerk, schrijven, songwriting en zang elkaar ontmoeten? Dat kan!

Deze STUDIO is het eerste deel van een reeks workshops voor volwassenen die loopt van 31 januari t.e.m. 9 mei 2019 en bestaat uit 12 wekelijkse momenten die telkens op donderdag van 18u30u tot 19.30u doorgaan. Het materiaal wordt voorzien en is ook inbegrepen in de prijs. 

 De docenten zijn hoger gediplomeerde en ervaren stem- zangcoaches, vocologen, muzikanten en producers. Er is geen voorkennis vereist.  

 

Samen met stemcoaches en de muziekdocenten waken we over de gezondheid van uw stem. Bij specifieke bekommernissen kan u terecht bij DOKTER VOXX. Dat is een team van postgegradueerde experten (logopedist, stemcoach, muziekdocent) die de gezondheid van uw stem en spraak eenvoudig kunnen screenen.

Klik hier voor meer info over inschrijving en tarieven. 

38665136_960290127488112_510061710676485
 • facebook voxx academie
 • Black YouTube Icon
 • Black Instagram Icon

© 2018 VOXX Academie.