top of page

THEATER- EN MUZIEKLAB 7+

Inschrijvingen afgesloten
Terug naar overzicht
THEATER- EN MUZIEKLAB 7+
THEATER- EN MUZIEKLAB 7+

Waar en wanneer?

29 sep 2021, 13:00 – 11 mei 2022, 16:00

Brugge, Werfstraat 108, 8000 Brugge, België

Wat?

Je bent een podiumbeest dat graag gekke dingen verzint, doet en toont? Proeven van theater, literatuur en muziek vanaf 7 jaar? JA! Natuurlijk! Wel dan! De ateliers beogen een inspirerend verhaal waarin de mini-VOXX'ers op ongedwongen wijze meegesleept worden. Woord en muziek zitten vervat in de exploratie van vertelling, gehoor, zingen, expressie en ontluikende geletterdheid. De kinderen worden als het ware ondergedompeld in een kunstbad, op zoek naar hun interesses. 

Het THEATER- EN MUZIEKLAB wil kinderen inspireren om de eigen (zang)stem te ontdekken en te onderzoeken, om een verhaal of muziek te maken, te vertellen, te onderzoeken en te spelen. Analyse van muziek- en tekstgenres, bricoleren, plakken schrijven, improviseren, fantaseren, podiumprésence en spelplezier komen aan bod. Toonmomenten en performances zijn het resultaat van de fantasie, improvisatie en het spelplezier. 

Praktisch

Wanneer

Het THEATER- en MUZIEKLAB  is een lessenreeks bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar, wordt in workshops van drie uur georganiseerd die driewekelijks doorgaan verspreid over het schooljaar. Instappen kan tot midden januari. De les valt telkens op woensdag van 13.00u tot 16.00u. Er is geen les in de schoolvakanties. De lessen werken naar een toonmoment toe. Data van open studio's en toonmomenten zijn afhankelijk van de ernst en de aard van de pandemische golven en worden tijdig gecommuniceerd. In het geval het virus een fysiek toonmoment niet toelaat wordt een alternatief toonmoment georganiseerd.  Er is geen voorkennis vereist. Het materiaal is voorhanden en is inbegrepen in het lesgeld.

Lesdata: 29.09.21, 20.10.21, 17.11.20, 15.12.21, 26.01.22, 9.02.22, 9.03.22, 20.04.22 telkens op woensdag van 13.00u tot 16.00u en ofwel een fysiek ofwel alternatief hoor/toonmoment woe 11 mei 2022.

STUDIO's en LABS kunnen gecombineerd worden als het uurrooster dat toelaat. De docenten zijn hoger geschoolde en ervaren regisseurs, acteurs, theatermakers, stemcoaches en muzikanten.

Waar

Theaterzaal van Kunstencentrum KAAP, Werfstraat 108, Brugge.

Omwille van COVID-19 zullen de fysieke workshops doorgaan in een ruime, aangepaste en goed te ventileren theaterzaal. 

Tarieven 

€320/jaar of €160/semester

Bij inschrijving ga je akkoord met de geldende voorwaarden vermeld in de FAQ. Lees die door.

Let op: de COVID-maatregelen zijn primordiaal.

COVID-19

​​Het fundament voor de opmaak van ons draaiboek werd opgebouwd door grondige virologische studie van nieuwe inzichten voor onze doelgroepen door de internationale science-community, het Agentschap voor Zorg en Gezondheid, de Nationale Veiligheidsraad en de Belgische Overheid. Bronnen haalden we uit het European Panel on COVID-19 van The European Voice Teachers Association, The National Association of Teachers of Singing, de draaiboeken van de Ambrassade voor jeugdwerk, Sciensano, richtlijnen van het Agentschap voor Zorg en Gezondheid, richtlijnen van Koor en Stem, EVTA België en de Federale en Vlaamse Overheid voor de culturele sector en kunsteducatie.

Deel dit evenement

Vakantiekampen brugge  theater muziek zingen musical 

Theaterkamp

Zangkamp

Muziekkamp

Brugge

VOXX vakantiekampen

 

Zin om te fantaseren, improviseren, zingen, acteren en om op het einde van een week vol gekke dingen de pannen van het dak te performen tijdens een toonmoment voor een echt publiek? Of heb je het meer voor het werk achter de schermen zoals filmpjes en muziek maken, verhalen bedenken of een stukje theater regisseren? Het kan! 

De VOXX VAKANTIEKAMPEN zijn creatieve vakantiekampen en beogen een inspirerend verhaal waarin de allerkleinsten op ongedwongen wijze meegesleept worden. De kinderen worden als het ware ondergedompeld in een kunstbad, op zoek naar hun interesses, tijdens een week vol amusement en plezier. 

 

Jongerenkamp 

Vakantiekamp jongeren

Musicalkamp

Toneelkamp

Brugge

Het Theater- en Muzieklab is een VOXX ZOMERKAMP BRUGGE  voor kinderen van 8 tot 12 jaar en de PERFORMANCESTUDIO is een artistiek vakantiekamp en kunstkamp  voor jongvolwassen en jongeren en lopen van maandag 6 juli 2020 t.e.m. vrijdag 10 juli 2020, maandag 13 juli 2020 t.e.m. vrijdag 17 juli 2020 of van maandag 24 aug 2020 tot en met vrijdag 28 aug 2020 telkens van 9u30 tot 16u30. De stage werkt naar een toonmoment toe dat doorgaat op vrijdag om 16u30. Er is geen voorkennis vereist. Het materiaal is voorhanden en is inbegrepen in het tarief voor inschrijving. Lunchpakketten kunnen ter plaatse opgegeten worden en water wordt voorzien. 

De docenten zijn ervaren en gediplomeerde regisseurs, acteurs, theatermakers, stemcoaches en muzikanten.

bottom of page